duminică, 13 aprilie 2014
duminică, 6 aprilie 2014
Cheesecake cu vanilie si cacao - Dukan
Ingrediente:
-2 cutii x 250 g crema fina de branza cu iaurt grecesc 0.2% (Kaufland)
-250 g branza Fagaras 3%
-5 oua
-4-5 linguri indulcitor stevia
-1 plic praf de budinca cu gust de vanilie
-65 g amidon (amidonul + praful de budinca trebuie sa fie 100 g)
-1 plic praf de copt
-coaja rasa de la o lamaie
-esenta de vanilie
+
-1 lingurita cacao cu continut scazut de grasime
Intr-un bol se spumeaza galbenusurile cu indulcitorul. Nu-si vor dubla
volumul si nu se vor albi ca si atunci cand sunt batute cu zahar, dar e
pe aproape. :) Peste galbenusurile spumate se adauga branza degresata si
scursa daca e cazul, branza Fagaras si esenta de vanilie si se mixeaza
pana se amesteca bine. Separat se amesteca ingredientele uscate, adica
amidonul cu praful de budinca si praful de copt si se toarna peste crema
de branza. Se adauga coaja rasa de lamaie, apoi albusurile batute
spuma. Se amesteca usor cu o spatula sau o lingura si se toarna
compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Din compozitie se pastreaza 3 linguri, in care adaugam cacao. Punem compozitia cu cacao intr-un posh si spritam buline din loc in loc. Nu arata chiar cum as fi vrut eu bulinutele mele, dar va asigur ca cheesecake-ul e un deliciu absolut. Se coace
cheesecake-ul o ora la foc mic in cuptorul preincalzit. Cand e gata, se
scoate, se lasa sa se raceasca putin apoi se scoate pe un gratar pana se
raceste de tot. La copt creste destul de mult dar se mai lasa dupa ce
se scoate din cuptor. Se serveste rece, pudrat cu indulcitor.
Mai am si alte idei, asa ca am sa revin si cu alte cheesecake-uri Dukan la fel de apetisante si delicioase .
Musaca de dovlecei
-doi dovlecei
-300 g ciuperci
-3 oua
-250 g branza degresata (Fagaras 3%)
-1 lingura amidon
-1/2 lingurita praf de copt
-sare
-piper
-marar verde
Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele subtiri si se sareaza. Ciupercile se curata si se taie in felii subtiri. Se pun intr-o tigaie atiaderenta, se sareaza si se calesc putin, fara grasime. Un vas termorezistent se unge cu un servetel umezit doar cu ulei de masline. Nu depasiti lingurita admisa/zi. Jumatate din rondelele de dovlecei se pun in tava. Peste dovlecei se pun ciupercile iar deasupra restul de dovlecei. Ouale se bat , se amesteca cu branza degresata, sare, piper, marar verde, se adauga amidonul si praful de copt si se toarna amestecul peste dovlecei. Se pune vasul in cuptor timp de 45 minute, pana cand musacaua se va inchega si se va rumeni frumos deasupra.
sâmbătă, 5 aprilie 2014
Tort cu capsuni
Blat:
-3 oua
-3 linguri indulcitor Stevia
-1 cutie iaurt activia 0.1%
-1 plic praf de budinca cu gust de capsuni
-4 linguri tarate de ovaz macinate fin
-coaja rasa de la o lamaie
-1 lingurita praf de copt
-un varf de cutit colorant alimentar rosu
Crema:
-2 cutii iaurt Activia 0,1 cu capsuni-1 cutie branza Fagaras 3%
-1 plic gelatina
-4 linguri indulcitor
Pt. ornat:
-1 plic budinca de vanilie
-400 ml lapte 0,1%
-2 linguri indulcitor pudra (Stevia/Clio)
-3 capsuni
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in
continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi
galbenusurile, iaurtul, si in final praful de budinca amestecat cu
taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga coaja de lamaie si colorantul. Se toarna compozitia in tava de tort detasabila, tapetata
cu hartie de copt si se coace aproximativ 25 minute la foc mic in
cuptorul preincalzit.
Crema:
Gelatina se hidrateaza in lapte si se lasa sa se umfle . Intr-un bol se adauga iaurturile, branza Fagaras si indulcitorul si se amesteca cu mixerul. Se dizolva gelatina (atentie, ea nu trebuie sa fiarba!) si se toarna peste crema de iaurt cu branza. Pe un platou se pune inelul detasabil si se aseaza blatul. Se toarna crema de iaurt si se pune tava in frigider pentru o ora. Intre timp se prepara budinca de vanile pentru ornat. Dupa ce budinca s-a racit, se pune intr-un posh si se orneaza tortul. Din loc in loc se pun felii de capsuni.
Crema:
Gelatina se hidrateaza in lapte si se lasa sa se umfle . Intr-un bol se adauga iaurturile, branza Fagaras si indulcitorul si se amesteca cu mixerul. Se dizolva gelatina (atentie, ea nu trebuie sa fiarba!) si se toarna peste crema de iaurt cu branza. Pe un platou se pune inelul detasabil si se aseaza blatul. Se toarna crema de iaurt si se pune tava in frigider pentru o ora. Intre timp se prepara budinca de vanile pentru ornat. Dupa ce budinca s-a racit, se pune intr-un posh si se orneaza tortul. Din loc in loc se pun felii de capsuni.
Muffins cu leurda
-5 albusuri (am avut in congelator)
-1/2 lingurita sare
-1 lingurita drojdie uscata
-1 varf de lingurita indulcitor
-1 lingura tarate de psilium
-1 lingura tarate de grau
-4 linguri tarate de ovaz macinate
-1 iaurt activia 0,1%
-1 legatura leurda
-1 fir ceapa verde
-1/2 ardei kapia (optional)
Albusurile le-am scos din congelator cu o seara inainte, pentru a se
decongela. Dar daca nu aveti albusuri
puteti folosi 4 oua intregi.
Albusurile se bat spuma tare, se adauga sarea de la inceput pentru ca
ajuta la obtinerea unei spume tari si lucioase. Se adauga iaurtul. Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate cu
drojdia. Se toarna acest amestec peste albusurile batute spuma, se
amesteca cu o spatula usor sa nu se lase spuma. Se adauga apoi leurda tocata marunt, ceapa verde la fel tocata marunt si ardeiul (pe care eu l-am adaugat pentru un plus de gust si de culoare) taiat cubulete. In
forma de briose se pun patratele din hartie de copt. In fiecare orificiu se pun doua linguri din compozitia de mai sus. Se coc muffinsurile aproximativ 30 minute. Sunt ideale pentru o gustare la birou sau inlocuiesc cu mare succes painea.
Ciorba de leurda
O ciorba de sezon, simpla, buna, rapida. Se poate face cu orice "buruiana", ma refer aici la leurda, spanac, salata verde, stevie.
-350 g leurda
-1 ceapa
-1 catel usturoi
-2 iaurturi activia 0,1%
-1 galbenus de ou
-otet
-sare/delikat
Ceapa se toaca marunt si se pune in apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga leurda spalata si curatata. Se adauga sare sau delikat dupa gust, otetul iar in final, cand ciorba e gata si leurda fiarta, se adauga usturoiul zdrobit. Iaurtul se amesteca cu galbenusul de ou. Se adauga cate putina ciorba fierbinte si se amesteca pentru a nu se branzi iaurtul. Se toarna apoi amestecul cu iaurt si galbenus in ciorba. Cam asta e tot, eventual daca va place, puteti adauga niste zdrente din oua.
marți, 1 aprilie 2014
Perisoare de pui in sos de rosii
Perisoare:
-400 g carne tocata de pui (pulpa sau piept)
-1 albus de ou
-3 lingurite tarate de ovaz
-marar verde
-boia de ardei iute
-sare
-piper
Sos de rosii:
-o cutie rosii in bulion (fara zahar)
-o ceapa mica
-1 catel usturoi
-1 lingurita amidon
-sare, piper
-1 lingurita otet
-1/2 lingurita indulcitor
-marar verde
Se amesteca toate ingredientele si se formeaza perisoarele, cu mainile
umezite, apoi se pun la fiert in apa cu sare. In momentul in care apa
fierbe, se pun perisoarele si se fierb aproximativ 10 minute.
Pentru sos, se pun rosiile cubulete si sosul intr-o cratita, ceapa si usturoiul tocate marunt, sare, piper, indulcitor si se fierb 5 minute, apoi se adauga amidonul, se amesteca pana se fierbe sosul si se va ingrosa putin, se adauga otetul si mararul verde, apoi se pun si perisoarele si se mai lasa sa dea un clocot. Perisoarele se servesc ca atare, sau cu tagliatelle din dovlecei.
Dovleceii se curata de coaja, se taie fasii cu ajutorul unui cutit pentru curatat legume, se pun in apa clocotita cu sare si se fierb 1 minut.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)