duminică, 6 aprilie 2014

Cheesecake cu vanilie si cacao - Dukan


Ingrediente:
-2 cutii x 250 g crema fina de branza cu iaurt grecesc 0.2% (Kaufland)
-250 g branza Fagaras 3%
-5 oua
-4-5 linguri indulcitor stevia
-1 plic praf de budinca cu gust de vanilie
-65 g amidon  (amidonul + praful de budinca trebuie sa fie 100 g)
-1 plic praf de copt
-coaja rasa de la o lamaie
-esenta de vanilie
+
-1 lingurita cacao cu continut scazut de grasime
 
Intr-un bol se spumeaza galbenusurile cu indulcitorul. Nu-si vor dubla volumul si nu se vor albi ca si atunci cand sunt batute cu zahar, dar e pe aproape. :) Peste galbenusurile spumate se adauga branza degresata si scursa daca e cazul, branza Fagaras si esenta de vanilie si se mixeaza pana se amesteca bine. Separat se amesteca ingredientele uscate, adica amidonul cu praful de budinca si praful de copt si se toarna peste crema de branza. Se adauga coaja rasa de lamaie, apoi albusurile batute spuma. Se amesteca usor cu o spatula sau o lingura si se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Din compozitie se pastreaza 3 linguri, in care adaugam cacao. Punem compozitia cu cacao intr-un posh si spritam buline din loc in loc. Nu arata chiar cum as fi vrut eu bulinutele mele, dar va asigur ca cheesecake-ul e un deliciu absolut. Se coace cheesecake-ul o ora la foc mic in cuptorul preincalzit. Cand e gata, se scoate, se lasa sa se raceasca putin apoi se scoate pe un gratar pana se raceste de tot. La copt creste destul de mult dar se mai lasa dupa ce se scoate din cuptor. Se serveste rece, pudrat cu indulcitor. 
Mai am si alte idei, asa ca am sa revin si cu alte cheesecake-uri Dukan la fel de apetisante si delicioase .





Musaca de dovlecei


-doi dovlecei
-300 g ciuperci
-3 oua
-250 g branza degresata (Fagaras 3%)
-1 lingura amidon
-1/2 lingurita praf de copt
-sare
-piper
-marar verde

Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele subtiri si se sareaza. Ciupercile se curata si se taie in felii subtiri. Se pun intr-o tigaie atiaderenta, se sareaza si se calesc putin, fara grasime. Un vas termorezistent se unge cu un servetel umezit doar cu ulei de masline. Nu depasiti lingurita admisa/zi. Jumatate din rondelele de dovlecei se pun in tava. Peste dovlecei se pun ciupercile iar deasupra restul de dovlecei. Ouale se bat , se amesteca cu branza degresata, sare, piper, marar verde, se adauga amidonul si praful de copt si se toarna amestecul peste dovlecei. Se pune vasul in cuptor timp de 45 minute, pana cand musacaua se va inchega si se va rumeni frumos deasupra.




sâmbătă, 5 aprilie 2014

Tort cu capsuni


Blat:
-3 oua
-3 linguri indulcitor Stevia
-1 cutie iaurt activia 0.1%
-1 plic praf de budinca cu gust de capsuni
-4 linguri tarate de ovaz macinate fin
-coaja rasa de la o lamaie
-1 lingurita praf de copt 
-un varf de cutit colorant alimentar rosu

Crema:
-2 cutii iaurt Activia 0,1 cu capsuni
-1 cutie branza Fagaras 3%
-1 plic gelatina
-4  linguri indulcitor

Pt. ornat:
-1 plic budinca de vanilie
-400 ml lapte 0,1%
-2 linguri indulcitor pudra (Stevia/Clio)
-3 capsuni

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, iaurtul, si in final praful de budinca amestecat cu taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga coaja de lamaie si colorantul. Se toarna compozitia in tava de tort detasabila, tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 25 minute la foc mic in cuptorul preincalzit.

Crema:
Gelatina se hidrateaza in lapte si se lasa sa se umfle . Intr-un bol se adauga iaurturile, branza Fagaras si indulcitorul si se amesteca cu mixerul. Se dizolva gelatina (atentie, ea nu trebuie sa fiarba!) si se toarna peste crema de iaurt cu branza. Pe un platou se pune inelul detasabil si se aseaza blatul. Se toarna crema de iaurt si se pune tava in frigider pentru o ora. Intre timp se prepara budinca de vanile pentru ornat. Dupa ce budinca s-a racit, se pune intr-un posh si se orneaza tortul. Din loc in loc se pun felii de capsuni.





Muffins cu leurda


-5 albusuri (am avut in congelator)
-1/2 lingurita sare
-1 lingurita drojdie uscata
-1 varf de lingurita indulcitor
-1 lingura tarate de psilium
-1 lingura tarate de grau
-4 linguri tarate de ovaz macinate
-1 iaurt activia 0,1%
-1 legatura leurda
-1 fir ceapa verde
-1/2 ardei kapia (optional)
Albusurile le-am scos din congelator cu o seara inainte, pentru a se decongela. Dar daca nu aveti albusuri  puteti folosi 4 oua intregi. Albusurile se bat spuma tare, se adauga sarea de la inceput pentru ca ajuta la obtinerea unei spume tari si lucioase. Se adauga iaurtul. Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate cu drojdia. Se toarna acest amestec peste albusurile batute spuma, se amesteca cu o spatula usor sa nu se lase spuma. Se adauga apoi leurda tocata marunt, ceapa verde la fel tocata marunt si ardeiul (pe care eu l-am adaugat pentru un plus de gust si de culoare) taiat cubulete. In forma de briose se pun patratele din hartie de copt. In fiecare orificiu se pun doua linguri din compozitia de mai sus. Se coc muffinsurile aproximativ 30 minute. Sunt ideale pentru o gustare la birou sau inlocuiesc cu mare succes painea.





Ciorba de leurda


O ciorba de sezon, simpla, buna, rapida. Se poate face cu orice "buruiana", ma refer aici la leurda, spanac, salata verde, stevie.
-350 g leurda
-1 ceapa
-1 catel usturoi
-2 iaurturi activia 0,1%
-1 galbenus de ou
-otet
-sare/delikat

Ceapa se toaca marunt si se pune in apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga leurda spalata si curatata. Se adauga sare sau delikat dupa gust, otetul iar in final, cand ciorba e gata si leurda fiarta, se adauga usturoiul zdrobit. Iaurtul se amesteca cu galbenusul de ou. Se adauga cate putina ciorba fierbinte si se amesteca pentru a nu se branzi iaurtul. Se toarna apoi amestecul cu iaurt si galbenus in ciorba. Cam asta e tot, eventual daca va place, puteti adauga niste zdrente din oua.




marți, 1 aprilie 2014

Perisoare de pui in sos de rosii


Perisoare:
-400 g carne tocata de pui (pulpa sau piept)
-1 albus de ou
-3 lingurite tarate de ovaz
-marar verde
-boia de ardei iute
-sare
-piper
Sos de rosii:
-o cutie rosii in bulion (fara zahar)
-o ceapa mica
-1 catel usturoi
-1 lingurita amidon
-sare, piper
-1 lingurita otet
-1/2 lingurita indulcitor
-marar verde

Se amesteca toate ingredientele si se formeaza perisoarele, cu mainile umezite, apoi se pun la fiert in apa cu sare. In momentul in care apa fierbe, se pun perisoarele si se fierb aproximativ 10 minute. 
Pentru sos, se pun rosiile cubulete si sosul intr-o cratita, ceapa si usturoiul tocate marunt, sare, piper, indulcitor si se fierb 5 minute, apoi se adauga amidonul, se amesteca pana se fierbe sosul si se va ingrosa putin, se adauga otetul si mararul verde, apoi se pun si perisoarele si se mai lasa sa dea un clocot. Perisoarele se servesc ca atare, sau cu tagliatelle din dovlecei.
Dovleceii se curata de coaja, se taie fasii cu ajutorul unui cutit pentru curatat legume, se pun in apa clocotita cu sare si se fierb 1 minut.