marți, 4 martie 2014

Perisoare de pui in sos alb


Azi, din nou va aduc o reteta Dukan, simpla si delicioasa. Perisoare de pui in sos alb, cu garnitura de legume pentru zilele PL sau fara in zilele PP.

Perisoare:
-400 g carne tocata de pui (pulpa sau piept)
-1 albus de ou
-3 lingurite tarate de ovaz
-marar verde
-boia de ardei iute
-sare
-piper
Se amesteca toate ingredientele si se formeaza perisoarele, cu mainile umezite, apoi se pun la fiert in apa cu sare. In momentul in care apa fierbe, se pun perisoarele si se fierb aproximativ 10 minute. Intre timp preparam sosul alb.

Sos alb:
-150 ml apa in care au fiert perisoarele
-150 ml lapte 0,1%
-1 lingura amidon 
-1 lingurita tarate de ovaz macinate
-1 cutie crema de branza cu iaurt 0,2% 
-sare
-marar
-foarte putin otet
Pentru sos, se amesteca amidonul si taratele cu laptele, se adauga si zeama de la perisoare si se fierbe sosul pana cand incepe sa se ingroase. Se adauga crema fina de branza, sarea, otetul dupa gust, mararul verde si perisoarele. Mai lasam sa dea un clocot si gata. Sunt foarte bune, chiar si pentru cei ce nu tin dieta.
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu