luni, 31 martie 2014

Cupcakes cu ciocolata si cafea - Dukan


Blat:
-3 oua
-1 plic praf de budinca cu gust de ciocolata neagra
-2 linguri cu varf tarate de ovaz fin macinate
-1 iaurt activia 0,1 %
-3 linguri indulcitor Stevia/Clio
-1 plic cafea solubila fara adaos de zahar sau lapte
-1 praf de copt 
Crema de ciocolata:
-1 plic praf de budinca de ciocolata Dr.Oetker
-2 linguri indulcitor pudra
-400 ml lapte degresat 0,1%
-1 plic cafea solubila fara adaos de zahar sau lapte
Sirop:
-100 ml cafea 
-1 lingurita indulcitor
-esenta de rom

Pentru cupcakes, batem albusurile spuma tare, apoi adaugam indulcitorul, galbenusurile si iaurtul activia. Amestecam bine cu mixerul, apoi lasam mixerul deoparte si adaugam prafurile (praful de budinca amestecat cu tarate si praf de copt si in final cafeaua solubila). Amestecam cu o paleta sau o lingura usor, avand grija sa nu se lase compozitia. Turnam amestecul in tava de briose tapetata cu hartie de copt. La briosele Dukan folosesc intotdeauna doar hartie de copt. O tai in patrate apoi captusesc fiecare orificiu cu hartie de copt. Astfel, dupa coacere hartia se desprinde usor si nu am surprize neplacute. Cosuletele indiferent cat de bune si frumoase ar fi, se lipesc si apoi ma chinui sa le desprind.

Fierbem budinca de ciocolata, adaugam cafeaua solubila, apoi, dupa ce s-a racit crema, insiropam briosele si cu un posh spritam crema peste briose.





2 comentarii:

  1. Cristina, arata foarte bine :)
    O intrebare: de ai ai pus aluatul in hartie de copt(cred) si apoi in forme?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Ramona. La retetele Dukan, folosesc doar hartie de copt. Cosuletele le-am folosit doar ca si decor. Asta pentru ca se lipesc , dar cu hartie de copt nu mi s-au lipit niciodata.

      Ștergere