marți, 4 martie 2014

Ciorba de ciuperci pleurotus


 Ciorba de azi e una foarte buna si foarte usoara, n-am facut altceva decat am adaptat Ciorba falsa de burta dupa regulile dietei Dukan, eliminand in totalitate grasimea (uleiul) si inlocuind smantana cu iaurt degresat. 
-300 g pleurotus 
-1 borcan legume pentru ciorbe
sau
-1 morcov
-1 pastarnac
-1 bucata telina
-1 ardei 
-1 ceapa alba
-2 catei de usturoi
-sare dupa gust (sau delikat, daca folositi)
-1 lingurita otet 
 -1 galbenus de ou 
-1 iaurt degresat 0.1% activia 
-2-3 rondele ardei iute

Eu mi-am simplificat si mai mult treaba si am folosit un borcan de Legume pentru ciorbe gata pregatit din toamna, pe care insa le-am pus intr-o strecuratoare si  le-am spalat cu apa rece pentru ca sunt foarte sarate. 
Asadar, se toaca ceapa marunt, se pune in apa clocotita, se adauga legumele spalate, ciupercile taiate felii subtiri. Daca folositi pleurotus, cum am facut si eu, e bine sa puneti mai intai coditele pentru ca fierb putin mai greu si sunt mai gumoase. Dupa ce legumele sunt aproape fierte, se adauga ciupoercile, mai fierbem ciorba putin , potrivim gustul de sare, adaugam o lingurita de otet (sau dupa gust). Intr0un bol amestecam un galbenus de ou cu iaurtul si adaugam incet cate putin din ciorba fierbinte, apoi turnam tot amestecul in cioba, adaugam usturoi zdrobit si marar verde. 
P.S. Culmea e ca am trei castronele identice si pentru poza l-am ales taman pe cel defect (cu picatele mici albe). :D




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu